Nieuws Start Be Safe

Be Safe

Op 25 maart was de kick-off van het programma ‘Be Safe’, een samenwerking van LCS met beveiligingsbedrijven en de provincie Noord-Holland. Het programma is bedoeld om werkzoekenden kennis te laten maken met de beveiliging op Schiphol en hen goed voor te bereiden op een carrière in de beveiliging op de luchthaven.  

In de introductieperiode maken de deelnemers kennis met de (verborgen) beroepen op de luchthaven en met alle aspecten van beveiliging. Ze krijgen drie weken lang trainingen om zich voor te bereiden op een sollicitatie bij een van de bedrijven. Als ze worden aangenomen, gaan ze niet alleen werken, maar ook leren. Hun loopbaan in de beveiliging begint namelijk met de mbo-niveau 2 opleiding Beveiliger. 

Dit programma is het antwoord van LCS op het instroomvraagstuk van verschillende luchthavenbeveiligingsbedrijven. Wij willen deze bedrijven graag ondersteunen bij de instroom, onder andere door hen kennis te laten maken met talenten van uiteenlopende leeftijden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. 

Onze community

Special Cargo Services
dnata
gategroup
emg
transavia
Lagardère