Nieuws Subsidie beschikbaar voor opleidingen luchtvaartmedewerkers

Schiphol Skyline

Het Sectorfonds Luchtvaart heeft subsidiegeld beschikbaar om medewerkers in de luchtvaartsector met maximaal een mbo 2-diploma (mbo 2, mbo 1 of niet-gediplomeerd) een boost te geven in de ontwikkeling van hun beroeps- en/of basisvaardigheden.

Voor jou als werkgever is dit aantrekkelijk, omdat jouw medewerkers kosteloos kunnen deelnemen aan een van onderstaande trainingen. Daarnaast komt jouw organisatie in aanmerking voor een tegemoetkoming van €12,95 voor ieder lesuur, gevolgd in werktijd. 

Een aantal bedrijven binnen onze community zijn voornemens gebruik te maken van deze subsidie of maken er al gebruik van.

"Wij willen graag gebruik gaan maken van de subsidie om onze medewerkers extra ondersteuning te geven bij hun basisvaardigheden. Wij hebben een aantal medewerkers in dienst die nog geen Nederlands spreken en wij willen deze groep medewerkers vanaf januari volgend jaar laten starten met een incompany training Nederlands les", aldus Yvette Barbiers, HR Business Partner bij Aramex.

"Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, ook in deze crisistijd. Om dat mogelijk te maken, maken we graag gebruik van deze subsidieregeling", aldus Dorien Buijs, Learning and Development Officer bij KLM Catering Services.

Basisvaardigheden

De basisvaardigheden richten zich op het functioneren van de medewerkers in het algemeen. Bijvoorbeeld: het verbeteren van de Nederlandse of anderstalige vaardigheid, het werken aan digitale vaardigheden of het werken aan vitaliteit. 

Beroepsvaardigheden

Met het verder ontwikkelen van de beroepsvaardigheden kunnen medewerkers hun werk beter uitvoeren, krijgen zij meer zelfvertrouwen en zouden ze door kunnen stromen naar een andere functie. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van een rijbewijs, een heftruckcertificaat.

Lees voor meer informatie deze flyer.

Staat de gewenste training er niet bij? Maatwerk is mogelijk! Neem contact met ons op via trainingen@schiphol.nl

Speciale aandacht voor digitale basisvaardigheden

Veel medewerkers vinden het omgaan met een computer lastig. Daarom organiseren we op 1 & 15 november a.s. de training Digitale basisvaardigheden.

In deze 2-daagse training leren cursisten hoe je digitale zaken kunt regelen, hoe een laptop werkt en wat digitale veiligheid is.

Daarnaast heeft de cursist 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving zodat hij/zij blijft oefenen. Gedurende dit jaar wordt er een refurbished laptop ter beschikking gesteld.

Aanmelden kan via trainingen@schiphol.nl. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.

Onze community

Inter Aviation Services
hms host
PCH Dienstengroep
Special Cargo Services
eurest services
logo-jetsupport