NieuwsSuccesvolle banenmarkt Schiphol!

Banenmarkt The Base

Afgelopen zaterdag organiseerden wij samen met UWV, WSP Groot-Amsterdam, Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, Royal Schiphol Group en MBO College Airport een banenmarkt in The Base op Schiphol. Ruim 300 werkzoekenden kwamen in contact met de bijna 25 aanwezige werkgevers*.

Er waren vacatures voor de niveaus niet-geschoold tot en met mbo-4, in de (vlucht-)afhandeling & logistiek, beveiliging, schoonmaak en horeca. De aanwezige werkgevers hadden diverse vacatures voor functies zoals: grondsteward(ess), passenger assistant, platformmedewerker, bagagemedewerker horecamedewerker, logistiek medewerker/coördinator, heftruckchauffeur, buschauffeur, (aspirant) luchthavenbeveiliger, schoonmaakmedewerker, (assistent) teamleider en vluchtvoorbereider.

Prettige sfeer en succesvolle matches

Er hing een prettige sfeer en zowel de werkgevers als de werkzoekenden waren erg enthousiast. Veel werkgevers boden de gelegenheid om ter plaatse met geïnteresseerden in gesprek te gaan, wat in sommige gevallen ook daadwerkelijk tot succesvolle matches heeft geleid. Bij een paar werkgevers liepen zelfs mensen met een contract de deur uit!

Uiteenlopende bezoekers

De bezoekers op de banenmarkt waren allemaal met hun eigen doel aanwezig. Zo was er een 22-jarige dame uit de Oekraïne die nog maar pas in Nederland is en graag op Schiphol wil werken. Een 36-jarige man, nu werkzaam in de logistieke sector, was op zoek naar een nieuwe uitdaging en een 56-jarige dame, momenteel zonder werk, had al 35 jaar op Schiphol gewerkt en wil dolgraag weer terugkomen.

Leuke activiteiten

Naast vacatures was er ook een aantal leuke activiteiten: zo kon je in de lesbus van Connexxion ervaren hoe het is om buschauffeur te zijn, kon je bij schoonmaakbedrijf Raggers via een VR-bril ervaren hoe een baan in de schoonmaak er in de praktijk uitziet, kon je bij de KLM fotobooth op de foto, kon je een kijkje nemen in de control room van Schiphol Parking en KLM Catering Services had een van haar schaarwagens voor de deur van The Base neergezet. 

Succesvol evenement

We kunnen echt terugkijken op een geslaagd evenement, waar zowel door de werkgevers als door de organisatoren veel energie in is gestoken. Met als doel om een bijdrage te leveren aan de invulling van de grote vraag naar personeel op Schiphol.

*Deze bedrijven waren aanwezig: Arriva, Asito, Aviapartner, Axxicom, CSU, CTSN, dnata, GSA, G4S, Hago, HMSHost, KLM, KLM Catering Services, Menzies Aviation, PCH Dienstengroep, Raggers, Royal Schiphol Group, Securitas, Sodexo, Swissport, Transdev, Trigion, Vermaat en Viggo.

Foto: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

Vebego
KLM Catering Services
sodexo
Hogeschool van Amsterdam
Beumer Group logo
Executive Mobility Group