Nieuws Succesvolle open dagen brandweer Schiphol

Studenten Beveiliging open dagen Brandweer

De brandweer op Schiphol bestaat dit jaar 70 jaar. Om dit bijzondere moment samen met de collega’s van Royal Schiphol Group te vieren, organiseerde het brandweerkorps zaterdag 15 juni en zondag 16 juni open dagen.  

Tijdens de open dagen konden de bezoekers de magie van de wereld van Brandweer Schiphol ervaren. Alle brandweervoertuigen en machines van de sneeuwvloot waren te zien tijdens de ‘static show’, er werd een redding van een slachtoffer uit een autowrak nagebootst en natuurlijk werd het oefenvliegtuig (de 'firefly') in brand gestoken en geblust. 

Studenten van MBO College Airport in Hoofddorp assisteerden bij de open dagen; studenten van de opleiding Steward/Stewardess verzorgden de registratie en ontvangst van de bezoekers en studenten Luchthavenbeveiliger wezen de bezoekers de weg en zorgden dat er niet op de brandweervoertuigen werd geklommen. 

Het brandweerkorps Schiphol heeft twee prachtige open dagen neergezet voor de collega’s van Royal Schiphol Group, waar wij samen met MBO College Airport een bijdrage aan mochten leveren.

Onze community

sar
ctsn
Swissport
i-sec
VanderLande
transavia