Nieuws Technasiumleerlingen ontwerpen technologische innovatie voor platform en bagage

Technasium leerlingen

Maandag 20 maart presenteerden vier examenleerlingen van het Technasium Damstede hun Meesterproef ‘Schiphol Going Tech’. Ze bedachten een tool voor platformmedewerkers om een bijdrage te leveren aan het soepel verlopen van de turnaround tijd én aan het verminderen van de fysieke handelingen, door het laden en lossen te versnellen.

Amine, Amin, Carlos en Lmar kregen via Luchtvaart Community Schiphol de mogelijkheid om zich te verdiepen in het werk van een platformmedewerker. Nadat de vier examenleerlingen op het oefenplatform van KLM bij MBO College Airport in Hoofddorp werden meegenomen in de wereld van de platformmedewerker, handelingen hadden gevolgd en zelf ook in de belly van een vliegtuig waren gekropen, kwamen er diverse ideeën tot stand.

Technasium RFID

Het uiteindelijke product is een bagageband met RFID-technologie, zodat bagage automatisch gescand kan worden. Hierdoor maakt het niet meer uit of het bagagelabel zichtbaar is en hoeven medewerkers de koffers niet meer te kantelen. Dit is een aanzienlijke reductie van de fysieke belasting.

Tijdens de presentatie waren er KLM-medewerkers van het platform en processing aanwezig, waardoor er een goeie discussie op gang kwam. Mooi om te horen dat KLM ook al bezig is geweest met dit soort technologieën (helaas tijdens de pandemie gestopt), waardoor de leerlingen een bevestiging kregen dat zij met hun idee op de goede weg zijn!

Onze community

Viggo
pch
emg
facilicom group
KLM Catering Services
Hankyu Hanshin