Nieuws Training Digitale Vaardigheden succesvol volbracht!

Digitale vaardigheden 15 nov 2022

Op dinsdag 15 november ontvingen 12 medewerkers van KLM Catering Services en Schoonmaakonderneming Raggers hun certificaat voor het succesvol afronden van de training Digitale Vaardigheden.

Zij volgden een tweedaagse training, waarin zij de basis leerden van digitale vaardigheden. Zo hebben ze bijvoorbeeld geleerd hoe je een mailadres moet aanmaken, wat Outlook is, hoe je een document aan moet maken, hoe de spellingscontrole werkt, hoe je het document moet opslaan en hoe je deze kunt meesturen met een mailtje. Ook werd uitgelegd waarom het belangrijk is om een update uit te laten voeren als je hiervan een melding krijgt op je computer, wat digitale veiligheid is, wat het verschil is tussen hardware en software en hoe je inlogt op ‘Mijn Overheid’.

Een eigen laptop

Op de tweede dag kreeg de groep een refurbished laptop uitgereikt, waarmee ze direct aan de slag konden. Aan het einde van de dag ontvingen ze hun certificaat en kregen ze te horen dat ze deze laptop twee jaar in bruikleen mochten houden. Dit was voor hen een grote verrassing. Tijdens de training hebben de cursisten een account aangemaakt in de online leeromgeving van Digi Surfer, waar ze de komende periode gebruik van kunnen maken. Om het geleerde materiaal terug te kunnen kijken, om oefeningen te doen, maar ook om vragen te stellen aan de helpdesk over hun laptop. De training werd gegeven door Saskia van Wijk (geheel rechts op de foto) en co-trainer Isabelle Batenburg van Driessel (geheel links op de foto).

“De deelnemers waren zó gemotiveerd om te leren en blij dat ze deze kans kregen. Ze hebben  echt enorme sprongen gemaakt in twee dagen tijd”, aldus Saskia van Wijk.

In februari start opnieuw een 2-daagse training Digitale Vaardigheden. Hier zijn nog plaatsen voor beschikbaar. Trainingsdata: 20 & 27 februari 2023. Aanmelden via trainingen@schiphol.nl

Onze community

lamme
PCH
csu logo
I-SEC
VanderLande
McDonald's