Nieuws Uitzendbureaus Schiphol slaan handen ineen

ellebogen ineen slaan

Op Schiphol hebben uitzendbureaus Randstad, Manpower, Adecco en Olympia de handen ineen geslagen om hun uitzendkrachten weer aan het werk te helpen. Hoewel veel uitzendkrachten elders geplaatst konden worden, zijn er vanwege de coronacrisis toch veel vaste uitzendkrachten ‘op de bank’ beland – het ging daarbij vooral om uitzendkrachten met een vast contract.

Allereerst is verkend welke beroepen en sectoren kansrijk zijn op dit moment en daarna voor welke uitzendkrachten dit zou passen en welke opleiding eventueel nodig is om ze hier naartoe om te scholen. Uit deze vraag is de opleiding ‘Productie pro’ voortgekomen. Deze opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte (e-learning) en een aantal praktijkopdrachten. Als het theoretische gedeelte met goed gevolg wordt afgelegd, is het mogelijk om verder te gaan met praktijkopdrachten om uiteindelijk een erkend mbo-certificaat te behalen.

Als Productie pro-medewerker ben je werkzaam binnen een bedrijf in de procesindustrie (soms ‘maakindustrie’ genoemd). In de fabriek waar de medewerker werkt, worden producten of halffabricaten gemaakt in een aantal bewerkingsstappen. Samen met de operator wordt ervoor gezorgd dat het productieproces goed verloopt. Een klein aantal mensen is inmiddels begonnen aan de opleiding. 

LCS is nauw betrokken bij dit project, evenals House of Skills. Uitzendkrachten die zich aanmelden voor deze opleiding, krijgen de mogelijkheid om een skillspaspoort aan te maken. Inmiddels hebben een kleine veertig mensen een gesprek voor loopbaancoaching via House of Skills gehad, een aantal daarvan heeft een skillspaspoort gekregen. Vervolgens hebben zij een loopbaangesprek. Zo’n gesprek is een van de manieren van coaching om deelnemers te helpen een volgende stap in een baan te zetten. Via Stichting DOORZAAM worden Alles-in-één-Trajecten geboden. In zo’n traject onderzoekt de uitzendkracht onder persoonlijke begeleiding van een coach wat de uitdagingen zijn met betrekking tot duurzame inzetbaarheid voor nu en de toekomst. Vervolgens kunnen zij gebruik maken van een interventiebudget van maximaal 2.500 euro. Voor de mensen die door Adecco en Randstad in Productie Pro zijn gestart, helpt DOORZAAM met een scholingsvoucher. Zo wordt een groot gedeelte van de kosten betaald. 

Ook het Werkgever Servicepunt en het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam heeft een rol ten opzichte van de uitzendbureaus. Zij kijken op individuele basis hoe zij uitzendbureaus kunnen ondersteunen in hun hulpvragen. 

Via deze weg hopen we deze medewerkers zo snel, maar ook duurzaam, mogelijk weer aan het werk te krijgen.


 

Onze community

TUI
riff
KLM Royal Dutch Airlines
heijmans
asito
ctsn