Nieuws Update programma Zelfroosteren

zelfroosteren

Zelfroosteren is een sectoraal programma van LCS om meer bedrijven op Schiphol kennis en ervaring op te laten doen met zelfroosteren. Het programma wordt mede gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie.

Veel van de werkzaamheden op Schiphol worden 24/7 uitgevoerd. Dat betekent dat veel werkenden op Schiphol te maken hebben met onregelmatige werktijden. Dat heeft effect op de gezondheid van werknemers, maar bijvoorbeeld ook op de inrichting van hun dagelijks leven. Wat zijn die effecten en hoe kan je hier als werkgever meer omgaan? Is het mogelijk om werkenden meer invloed op hun eigen rooster te laten hebben en wat levert dat dan op? Precies dat soort dingen willen we in het programma Zelfroosteren nader verkennen.

Op 27 oktober 2020 organiseerde LCS een online Session in het teken van Zelfroosteren. Aan het woord kwamen Bas Misset van Déhora Consultancy Group en Raymond de Jong van het Rijksmuseum voor een inleiding op en uitwerking van het programma Zelfroosteren: een methodiek waarbij de werknemer zijn eigen werkrooster inricht.

LCS heeft het programma Zelfroosteren in samenwerking met Déhora opgezet. Vorig jaar zijn verschillende haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd en bij één bedrijf loopt inmiddels een pilot. In 2021 is er nog ruimte voor bedrijven op Schiphol om deel te nemen aan dit programma en om gebruik te maken van de mogelijkheid om hier subsidie voor te krijgen. Wil je meer informatie over wat het programma Zelfroosteren voor jouw organisatie kan betekenen, mail dan naar bo.van.paassen@schiphol.nl.

Onze community

beumer
i-sec
VolkerWessels
audax
SSP The Food Travel Experts
klm e&s