NieuwsDe VR-wereld in met Exploded View Vliegtuigmotoren

HoA Learning Lab

House of Aviation (HoA) is een initiatief van MBO College Airport en Luchtvaart Community Schiphol. In deze Learning Hub werken studenten en docenten samen met werkgevers en werknemers aan de luchtvaart van de toekomst.

Tijdens het Learning Lab ‘Exploded View Vliegtuigmotoren’ maken studenten kennis met moderne vliegtuigmotoren. Dit doen zij door middel van digitale simulaties. Door de hoge kosten van de vliegtuigmotoren is MBO College Airport niet in staat alle motoren aan te schaffen die studenten in hun werkende leven gaan tegenkomen. Wanneer een student alleen van papier leert over diverse motoren, is het lastig om deze te visualiseren. Bovendien leren ze de binnenkant van de vliegtuigmotoren minder goed kennen omdat zij hier niet fysiek aan kunnen 'sleutelen'.

Door het inzetten van Virtual Reality kunnen de studenten de nieuwste motoren wél in en uit elkaar halen. Dit zorgt ervoor dat zij breder opgeleid worden voor de toekomst. Bekijk via deze link een video over hoe het inzetten van Virtual Reality er in het Learning Lab uitziet.

Meer lezen over het Learning Lab 'Exploded View Vliegtuigmotoren’? Bekijk de eerste demo’s via deze link op de webpagina van House of Aviation (HoA).

Wil je meer informatie over HoA? Neem dan contact op met programmamanager Flip Nelissen via nellissen_f@schiphol.nl.

Onze community

G4S
eurest services
WOD
Volkerwessels
MacDonald's
SAR