Nieuws Waardevolle AIRpotential bijeenkomst  

AIRpotential bijeenkomst 03feb22

Op donderdag 3 februari organiseerde Luchtvaart Community Schiphol (LCS) een online bijeenkomst voor bedrijven op Schiphol en jobcoaches/begeleiders van mensen met een arbeidsbeperking. 52 Deelnemers van ruim 40 verschillende organisaties waren aanwezig. Tijdens de bijeenkomst gingen zij met elkaar in gesprek over de mogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking op Schiphol. 

LCS zet zich sinds 2015 vanuit het programma Luchtvaart Inclusief in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden op Schiphol. Ondanks alle veranderingen op de arbeidsmarkt is deze inzet onveranderd.  

Doel van de bijeenkomst

De bijeenkomst van afgelopen donderdag is een van de manieren om hier invulling aan te geven. Het doel van de bijeenkomst was om werkgevers en begeleiders met elkaar in gesprek te laten gaan. Om uiteindelijk werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen bij de werkgevers op Schiphol.  

Met elkaar in gesprek

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt werd ingegaan op de noodzaak om anders te gaan kijken naar werving (open hiring), talent (skills) en functies (job carving). Tevens werd ingegaan op het belang van diversiteit en inclusie binnen een organisatie. Aansluitend deelden twee werkgevers op Schiphol (Douane en HMSHost) hun praktijkervaring hierover, om andere bedrijven te inspireren. Vervolgens kregen de aanwezigen de ruimte om in kleinere groepjes met elkaar in gesprek te gaan. Bedrijven konden duidelijk maken wat voor werkzaamheden en vacatures zij hebben en wat voor mogelijkheden er zijn om bij hen aan het werk te kunnen. Andersom konden de begeleiders/jobcoaches kenbaar maken hoe zij de begeleiding invullen en welk type kandidaat zij ter beschikking kunnen stellen.   

Waardevol

Na afloop zijn, met instemming van de deelnemers, de contactgegevens gedeeld zodat de jobcoaches en bedrijven met elkaar in contact kunnen blijven. De deelnemers gaven aan de bijeenkomst als waardevol te hebben ervaren. Hopelijk ontstaan hierdoor nieuwe samenwerkingen en mooie matches! 

Onze community

emg
KLM Royal Dutch Airlines
facilicom group
ROC van Amsterdam Flevoland
klüh
WFS