NieuwsDe Week van Lezen en Schrijven: 8 - 15 september

Algemene kantoorfoto

Wist je dat in Nederland zo’n 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen? Vaak missen zij ook digitale vaardigheden. Het merendeel van deze mensen werkt. Misschien ook in jouw organisatie!

Zij hebben vaker moeite met het begrijpen van veiligheidsinstructies. Of digitale opdrachten, zoals het aanvragen van vakantie of het invullen van werkbrieven. Ook (verplichte) bijscholing kan lastig zijn.

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (8 tot en met 15 september 2022) vraagt de Stichting Lezen en Schrijven extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland en organiseren zij verschillende online kennissessies over de aanpak van laaggeletterdheid. Lees meer.

Het Sectorfonds Luchtvaart heeft subsidiegeld beschikbaar om medewerkers in de luchtvaartsector hun taaltaalvaardigheid te laten verbeteren. Voor jou als werkgever is dit aantrekkelijk, omdat jouw medewerkers kosteloos kunnen deelnemen aan een Nederlandase taaltraining. Meer informatie over de inhoud en data vind je op onze website: Nederlandse taallessen - Luchtvaart Community Schiphol (trainingscatalogus.nl)

Wil jij aan de slag met taal en digitale vaardigheden op de werkvloer? Kijk dan eens op www.stichtinglezenenschrijven.nl, in onze trainingscatalogus of neem contact op met trainingen@schiphol.nl

 

Onze community

prorail
CAPI
Burger King
D&B
GSA logo
VanderLande