‘Geloof in jezelf’

 Wessel van den Brand

Wessel van den Brand is begin september gestart met de mbo3-opleiding Logistiek Teamleider op MBO College Airport. Ooit startte hij als praktijkschoolleerling en nu droomt hij stiekem van een functie als Logistiek Supervisor.

Wessel: Drie jaar geleden deed ik mee aan het Pro ROC-programma; ik volgde één dag per week de opleiding Entree Luchthaven, ik ging één dag per week naar mijn praktijkschool in Hilversum en ik werkte drie dagen per week bij Vanderlande op Schiphol.

Vanderlande is een internationaal bedrijf dat logistieke trainsportsystemen produceert, waaronder het bagagesysteem op Schiphol. In de bagagekelders zijn ruim 100 mensen van Vanderlande werkzaam, waarvan ca. 80 services engineers.

Mijn taken voor Vanderlande in dat eerste jaar waren bijvoorbeeld het aanvullen van de levensmiddelen in de kantine bij de D-pier buffer, het organiseren van bedrijfskleding en zorgen dat het gereedschap beschikbaar was voor de collega’s. Vanderlande heeft op Schiphol drie kantines en drie magazijnen voor hun personeel.

Ik vond het werk bij Vanderlande zo leuk, dat ik er na dat schooljaar ook vakantiewerk heb gedaan. Na mijn Entree opleiding succesvol te hebben afgerond, ben ik doorgegaan met de mbo2-opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening bij het ROC van Amsterdam op MBO College Zuidoost. Ik ging drie dagen per week naar school en kon voor de praktijkervaring twee dagen per week bij Vanderlande blijven werken. Ik kreeg iets meer verantwoordelijkheid en mocht ook bestellingen plaatsen, inboeken en uitboeken.

Ook de mbo2-opleiding rondde Wessel succesvol af. En in september is hij gestart met de mbo3-opleiding Logistiek Teamleider op MBO College Airport in Hoofddorp. Met pijn in mijn hart moest ik op zoek gaan naar een nieuw stagebedrijf. Van beide kanten beviel het zo goed bij Vanderlande, maar helaas past het werk op Schiphol niet meer bij de opleiding die nu ik volg. Momenteel werk ik met veel plezier als logistiek medewerker bij BMW in Amsterdam.

Als ik erover nadenk waar ik vandaan kom en waar ik nu ben, ben ik best een beetje trots op mezelf. Ik zou ook tegen iedereen willen zeggen: geloof altijd in jezelf. Vroeger dacht ik dat ik automonteur wilde worden, maar dat bleek niks voor mij. Als het me lukt om deze mbo3-opleiding ook goed af te ronden wil ik nog door naar de mbo4-opleiding Logistiek Supervisor. Maar voorlopig eerst even focus op dit.

Wessel van den Brand , student mbo3-opleiding Logistiek Teamleider op MBO College Airport