Maatschappelijke verantwoordelijkheid zit in mijn DNA

Petra de Ruiter

Petra de Ruiter is operationeel directeur bij Transavia en lid van de LCS Council. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is voor haar heel belangrijk, zowel op het werk als privé: “Nauwe samenwerking met het onderwijs is cruciaal om ervoor te zorgen dat studenten na een afgeronde opleiding ook inderdaad een baan vinden, anders raken ze teleurgesteld. Schiphol is een complexe wereld. Vanuit de Council kijken we hoe we nauwer kunnen samenwerken in de sector op het gebied van de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld processen voor werkzoekenden te versimpelen.”

“Ik werk graag met mensen”, vertelt Petra. “Binnen Transavia maken we niet met het product het verschil, maar met de mensen. Als zij het naar hun zin hebben, dan merken onze passagiers dat. Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers zo lang mogelijk fit en blij aan het werk zijn. Sommige functies zijn zwaar en kun je niet tot je 67ste blijven doen. Als organisatie moet je daarop voorbereid zijn en hen perspectief bieden, bijvoorbeeld met opleidingen. Ook omdat de inhoud van het werk verandert onder invloed van een veranderende wereld om ons heen. Dit zijn onderwerpen die ook bij de andere leden van de Council spelen. Daarin leren we van elkaar.”

“Naast alles wat we vanuit Transavia voor onze mensen doen en vanuit de Council voor de luchtvaartsector in z’n algemeen, vind ik het belangrijk ook zelf iets voor mensen te kunnen betekenen. De afgelopen periode heb ik eens per maand gewerkt ik een dagdeel als coach op een middelbare school in Amsterdam. Hier begeleid ik scholieren bij hun oriëntatie op een vervolgstap na deze school. Andere mensen aandacht geven en hen verder helpen geeft mij zoveel energie. Als maatschappelijke verantwoordelijkheid niet in mijn DNA zat, zou ik bij Transavia echt op de verkeerde plek zitten.”

Onze community

Hankyu Hanshin
Aramex
eurest services
DB SCHENKER
Regional Jet Center
transdev