Nauwe samenwerking met bedrijfsleven

Paul Dat

Sinds 2010 werkt Paul Dat voor het MBO College Airport. Hij is stagecoördinator voor de BOL-opleiding Logistieke dienstverlening. Hiervoor werkt hij samen met circa 60 bedrijven, waaronder KLM, DHL en Swissport. Hiernaast verzorgt hij nog een aantal lessen, onder anderen over luchthavenlogistiek.

“Ik heb jarenlang op Schiphol gewerkt en via LCS ben ik terechtgekomen in het onderwijs”, vertelt Paul. “Hierdoor kan ik school en praktijk goed aan elkaar koppelen. Ik vind het gaaf om de leerlingen duidelijk te kunnen maken waarvoor ze leren. Bovendien heb ik door mijn werk op Schiphol een groot netwerk opgebouwd, waardoor ik mooie stageplekken voor hen kan regelen. Bovendien willen bedrijven in de logistiek momenteel graag stagiairs hebben, dus het mes snijdt aan twee kanten.”

Paul werkt sinds 2010 samen met LCS: “Soms gaan we samen naar bedrijven voor stageplekken, maar ook voor het vullen van BBL-klassen trekken we samen op. Verschillende BBL-opleidingen worden gegeven in samenwerking met KLM. De studenten zijn KLM-medewerkers die zich (verder) willen ontwikkelen.”

Paul: “De nauwe samenwerking met het bedrijfsleven was vroeger minder, waardoor leerlingen dingen soms dubbel uitgelegd kregen of helemaal niet. Nu bespreken we bijvoorbeeld het curriculum en de toetsing met bedrijven. Op deze manier ontwikkelen wij samen opleidingen die goed aansluiten op de arbeidsmarkt van nu. Je ziet dan dat de leerlingen tijdens hun stage goed mee kunnen komen. Soms kunnen ze na hun stage zelfs bij een bedrijf blijven. En dat is natuurlijk waar we het voor doen!”