Programma BBL-opleidingen

BBL-opleidingen

Een BBL-opleiding en het bijbehorende erkende diploma verstevigt de positie van de medewerker op de arbeidsmarkt.

Werkenden die zich blijven ontwikkelen zijn beter inzetbaar, zijn aantrekkelijk voor werkgevers en kunnen mobiel blijven op de arbeidsmarkt.

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs 

LCS zet zich onder meer in voor de verbinding tussen bedrijfsleven op Schiphol en onderwijs. We zoeken continu naar mogelijkheden om bedrijfsleven en onderwijs intensief te laten samenwerken en te laten integreren. Enerzijds het inzetten van nieuwe onderwijsmethodes in het bedrijfsleven en anderzijds het toepassen van vernieuwingen vanuit de praktijk in het onderwijs.

Een belangrijke partner van LCS is MBO College Airport van het ROC van Amsterdam-Flevoland. Samen kijken we naar de behoefte van het bedrijfsleven en de mogelijkheden om opleidingen aan te bieden voor medewerkers op de luchthaven. Het gaat hier vooral om de beroepsbegeleidende leerweg (BBL): gemiddeld een dag per week naar school en praktijkopdrachten uitvoeren op de eigen werkvloer. Zo kunnen medewerkers versneld een mbo-diploma halen in de logistiek, techniek, beveiliging of als (grond)steward(ess).

Subsidie praktijkleren

De afgelopen jaren is vanuit de overheid subsidie verstrekt als tegemoetkoming in de kosten van de praktijkbegeleiding. Het Ministerie van OCW is van plan dit voor het aankomende schooljaar voort te zetten. LCS kan een rol spelen bij de aanvraag van de subsidie. 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over de BBL-opleidingen die in augustus/september 2024 starten of neem contact op via LCS-BBL@schiphol.nl

Onze community

Aramex
lvnl
Hogeschool van Amsterdam
Special Cargo Services
Executive Mobility Group
1nergiek