ProgrammaBBL-opleidingen

BBL-opleidingen

Een BBL-opleiding en het bijbehorende erkende diploma verstevigt de positie van de medewerker op de arbeidsmarkt.

LVDV

Je hebt ervaring en kent alle kneepjes van het vak, maar het diploma ontbreekt nog. Een diploma laat zien dat je het vak echt beheerst en het kan je promotiekansen in en buiten jouw bedrijf vergroten wanneer er doorgroeimogelijkheden zijn.

De hectiek op je werk laat het vaak niet toe om eens rustig te kijken welke stappen jij wilt nemen in je ontwikkeling. In een snel veranderende wereld waarin alles niet meer gaat zoals het altijd ging, is het goed om na te denken over jouw capaciteiten en behoefte aan training en/of opleiding.

Voor bedrijven Voor medewerkers Voor studenten

Je hebt veel ervaring in de luchtvaartdienstverlening, zonder specifieke vooropleiding of ervaring. Je wilt je wel verder ontwikkelen, maar je hebt geen diploma om te laten zien dat je het vak echt beheerst. MBO College Airport en Luchtvaart Community Schiphol (LCS) bieden gezamenlijk de mbo-opleiding steward/stewardess mbo-niveau 4 aan. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die werkzaam is als steward(ess) of grondsteward(ess) op de luchthaven Schiphol. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

BBL steward/stewardess

 

Bedrijfsleven en school werken samen

Als je een opleiding gaat doen om je eigen beroepsvaardigheden te versterken is het van belang dat bedrijf en school goed afstemmen wat er nodig is. Er wordt niet alleen gekeken naar beroepsvaardigheden maar ook je persoonlijke ontwikkeling.

Een BBL-opleiding staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg: vier dagen werken en één dag naar school. De reguliere MBO-opleiding wordt aangeduid als BOL: Beroepsopleidende Leerweg, waarin studenten de hele week naar school gaan en in bepaalde perioden stage lopen. BBL is alleen toegankelijk voor mensen met een baan. Het merendeel van de opdrachten moet namelijk op de eigen werkvloer worden uitgevoerd. Met een diploma beschikt de medewerker over actuele kennis en heeft meer mogelijkheden om door te groeien of van baan te veranderen.

 

Voor bedrijven

In samenwerking met MBO College Airport organiseert LCS BBL-trajecten voor bedrijven op Schiphol. Het gaat hierbij om Logistiek, Luchtvaartdienstverlening en Beveiliging. Ons doel is om zoveel mogelijk medewerkers op de luchthaven de kans te geven zich verder te ontwikkelen.

BBL is alleen toegankelijk voor mensen met een baan. Het merendeel van de opdrachten moet namelijk op de eigen werkvloer worden uitgevoerd. Met een diploma beschikt de medewerker over actuele kennis en heeft meer mogelijkheden om door te groeien of van baan te veranderen.

Voor Beveiliging MBO niveau 2 geldt wat anders, dit traject mag namelijk wel als nieuw instroomkanaal dienen. Dat wil zeggen dat studenten de BBL-opleiding kunnen volgen en tegelijkertijd starten met werken bij een beveiligingsbedrijf. Voor wat betreft Beveiliging niveau 3 dan geldt wel weer de eis dat het al reeds werkzame personen dienen te zijn. Het doel hiervan is om ervaren medewerkers verder te ontwikkelen.

De voordelen voor het bedrijf zijn dat de medewerker de opleiding in eigen tijd doet, er zijn subsidies beschikbaar en de organisatie van het traject nemen wij uit handen. Het resultaat is een trotse medewerker die bovendien duurzaam inzetbaar is. De overheid ondersteunt de praktijkbegeleiding middels de subsidie Praktijkleren.

Daarnaast organiseert LCS ook BBL-trajecten voor specifieke doelgroepen. Hieronder valt onder andere ons project Airport Experience Praktijkscholen dit project is voor leerlingen van de praktijkschool die te maken hebben met een leerachterstand. Maar ook ons ASK-project en ons karrenmannen project zijn bijzondere BBL-trajecten.

Ben je als werkgever geïnteresseerd in de BBL-trajecten? Neem dan contact op met Margreet Hak via e-mail: hak_m@schiphol.nl.

Voor de medewerker

Ben je werkzaam op de luchthaven en wil je graag een erkend MBO-diploma halen? Dan kun je een BBL-traject volgen. Veel medewerkers op de luchthaven voeren al jaren hetzelfde werk uit en kennen het vak door en door. Hoe mooi is het dan als je jouw kennis kunt verzilveren met een erkend diploma.

Met een diploma op zak verstevig je jouw positie op de arbeidsmarkt en ben je breder inzetbaar. Een diploma kan eraan bijdragen dat je doorgroeit binnen je eigen organisatie, maar een eventuele stap naar een andere organisatie wordt ook gemakkelijker met de juiste papieren.

LCS biedt in samenwerking met het MBO College Airport BBL-trajecten aan op het gebied van Logistiek, Luchtvaartdienstverlening en Beveiliging.

Je kunt alleen deelnemen aan een BBL-traject als je werkgever deelneemt aan ons BBL-programma en toestemming geeft. Stuur een berichtje naar LCS-bbl@schiphol.nl als je belangstelling hebt om een BBL-opleiding te volgen.

Voor studenten

Ben je klaar met de middelbare school en ben je op zoek naar een geschikte opleiding? Wil je niet meer fulltime naar school, maar combineer je liever werken en leren? Dan is een bbl-traject mogelijk iets voor jou. Via het MBO College Airport kun je een BBL-opleiding Beveiliging niveau 2 volgen. Bekijk de website voor de mogelijkheden.

BBL steward/stewardess

Hieronder kun je meer informatie vinden over de opleiding BBL steward/stewardess.  

Voorlichtingsbijeenkomsten 2019

  • 6 juni 14.00 - 16.00 uur. Locatie: KLM Bemanningencentrum (BMC), Schiphol
  • 28 juni 10.00 - 12.00 uur. Locatie: KLM Bemanningencentrum (BMC), Schiphol

Intakedata

  • 26 juni tussen 10.00 en 13.00 uur. Locatie: MBO College Hoofddorp
  • 3 juli tussen 10.00 en 13.00 uur. Locatie: MBO College Hoofddorp

Introductiebijeenkomst

Dinsdag 10 september tussen 10.00 en 16.00 uur. Locatie: MBO College Hoofddorp

Eerste lesdag

Dinsdag 17 september van 14.15 tot 21.00 uur. Locatie: MBO College Hoofddorp

 

Vragen? Stuur een e-mail naar klm-bbl@schiphol.nl