ProgrammaBBL-opleidingen

BBL-opleidingen

Een BBL-opleiding en het bijbehorende erkende diploma verstevigt de positie van de medewerker op de arbeidsmarkt.

Een leven lang ontwikkelen

Het werk in de luchtvaart vraagt om goed gekwalificeerde mensen. Juist in de zich snel veranderende arbeidsmarkt is het van belang dat je over vaardigheden beschikt waarmee je de toekomst aan kunt.

Leren stopt dan ook niet na het behalen van een diploma. Het is belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen, bijvoorbeeld omdat beroepen veranderen of omdat de kansen op werk in andere sectoren groter zijn.

Werkenden die zich blijven ontwikkelen zijn beter inzetbaar, zijn aantrekkelijk voor werkgevers en kunnen mobiel blijven op de arbeidsmarkt.

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs 

LCS zet zich onder meer in voor de verbinding tussen bedrijfsleven op Schiphol en onderwijs. We zoeken continu naar mogelijkheden om bedrijfsleven en onderwijs intensief te laten samenwerken en te laten integreren. Enerzijds het inzetten van nieuwe onderwijsmethodes in het bedrijfsleven en anderzijds het toepassen van vernieuwingen vanuit de praktijk in het onderwijs.

Een belangrijke partner van LCS is MBO College Airport van het ROC van Amsterdam-Flevoland. Samen kijken we naar de behoefte van het bedrijfsleven en de mogelijkheden om opleidingen aan te bieden voor medewerkers op de luchthaven. Het gaat hier vooral om de beroepsbegeleidende leerweg (BBL): gemiddeld een dag per week naar school en praktijkopdrachten uitvoeren op de eigen werkvloer. Zo kunnen medewerkers versneld een mbo-diploma halen.

Op dit moment is er in het kader van het BBL-traject de mogelijkheid tot het volgen van een aantal logistieke opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4 en de opleiding tot (grond)steward(ess).

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over BBL schooljaar 2021-2022 of neem contact op via LCS-BBL@schiphol.nl

Onze community

PCH Dienstengroep
ACN
KLM Catering Services
Vebego
Regional Jet Center
logo-jetsupport