Loopbaanpaden naar kansrijke sectoren

Next steps

Loopbaanpad naar de bouw of techniek

Instroom in de bouw en techniek is een knelpunt. Juist in deze tijd is gebleken dat de bouw en techniek groeisectoren zijn en is de vraag alleen maar toegenomen. Omdat de vraag hoog is, heeft House of Skills een loopbaanpad ontwikkeld richting de bouw en techniek om in te spelen op de instroomvraagstuk.  De ambitie is om medewerkers op Schiphol die boventallig zijn te begeleiden naar een baan in de techniek (of bouw).​ Dit zal worden gerealiseerd middels een doorstroom of zij-instroomtraject.

Bent u geïnteresseerd in omscholing richting de bouw of techniek? Neem dan contact op met Ilhame Riyani via Ilhame.Riyani@schiphol.nl.

Loopbaanpad naar Zorg en Welzijn (Transferpunt Zorg en Welzijn)

Voor mensen die willen werken in de sector Zorg en Welzijn, willen verkennen of dit iets voor hen is, maar niet de juiste opleiding hebben, is het Transferpunt Zorg en Welzijn opgericht.  Dit platform koppelt vraag, aanbod en opleiding in zorg en welzijn aan elkaar, en zorgt voor versnelde instroom van personeel op basis van skills. Bij het Transferpunt zijn veel werkgevers aangesloten, die op zoek zijn naar mensen die graag in de zorg en welzijn willen werken.

Meer informatie over de activiteiten van het Transferpunt Zorg en Welzijn? Neem dan contact op met Ilhame Riyani via Ilhame.Riyani@schiphol.nl.

Loopbaanpad naar de sector IT

Luchtvaart Community Schiphol werkt samen met IT opleider TechGrounds en Randstad om medewerkers van bedrijven op de luchthaven de gelegenheid te geven zich om te scholen naar een carrière in de IT-wereld. Werknemers vullen hiervoor eerst de TekkieWijzer in. Dit is een eerste, korte kennismaking met IT-omscholing. Vervolgens kunnen alle daadwerkelijk geïnteresseerde kandidaten zich inschrijven voor het PathWays traject (loopbaanoriëntatie). Dit traject duurt 4 weken en bestaat uit: lessen, workshops en online bedrijfsbezoeken in de ochtenden. De middagen en avonden zijn voor zelfstudie en verdieping op onderdelen waar de interesse van de deelnemer naar uitgaat. Tijdens het volgen van het PathWays traject wordt duidelijk welk IT-beroep bij de medewerker past. Bij TechGrounds wordt na de opleiding, samen met Randstad, gekeken naar een match met een nieuwe werkgever. Er is geen sprake van baangarantie maar wél van baanpotentie. 

Kijk hier voor meer informatie over het loopbaanpad naar de IT.

Loopbaanpad naar de sector Logistiek

Voor mensen die willen werken in de logistieke sector – op Schiphol of daarbuiten – of willen verkennen of deze sector iets voor hen is, ontwikkelt LCS het loopbaanpad Logistiek. Wij verbinden hierin werkgevers die te maken hebben met overcapaciteit met werkgevers in de logistiek met een structurele instroomvraag. De ambitie is om daarin een duurzame samenwerking op te zetten.

Zodra dit loopbaanpad gereed is, volgt hierover meer informatie. Wil je hier nu al meer over weten? Neem dan contact op met Ilhame Riyani via Ilhame.Riyani@schiphol.nl.

Verkenning naar de sector onderwijs

Overweeg je een carrière-switch richting het onderwijs? Wil je meer weten over een baan als leraar of als onderwijsassistent? Het Onderwijsloket kan je helpen! Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs en beschikt over een informatieve website met een uitgebreide kennisbank. Je vindt er alles over de verschillende onderwijssectoren, bevoegdheden en lerarenopleidingen, en over (studie)kosten, salaris en subsidies. Ook organiseert Het Onderwijsloket regelmatig webevents waarin overstappers aan het woord komen en waarin je vragen kunt stellen. Een mooi voorbeeld zijn de digitale colleges '’To teach or not to teach?', waarin vragen als ‘Past het onderwijs bij mij?’, ‘Is leraar worden iets voor mij?’ en ‘Ben ik geschikt voor het onderwijs?’ centraal staan. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link.

Maar Het Onderwijsloket geeft ook persoonlijk advies. Klik hier om contact op te nemen met het Onderwijsloket.

Onze community

RIFF
Aramex
Inter Aviation Services
Gassan Diamonds
WFS
KLM Royal Dutch Airlines