Loopbaanpaden naar kansrijke sectoren

Next steps

Loopbaanpad naar de bouw of techniek

Instroom in de bouw en techniek is een knelpunt en de vraag naar werknemers neemt alleen maar toe. House of Skills heeft een loopbaanpad ontwikkeld richting de bouw en techniek om in te spelen op dit instroomvraagstuk. Medewerkers op Schiphol die willen verkennen of deze sector iets voor hen is, kunnen hier terecht in de Paskamer. 

Ook het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC) biedt de mogelijkheid aan mensen om zich te oriënteren op een baan in de bouw en techniek. Klik hier voor een Baan met toekomst.

Wilt u meer weten over omscholing richting de bouw of techniek? Neem dan contact op met Ilhame Riyani via Ilhame.Riyani@schiphol.nl.

Loopbaanpad naar Zorg en Welzijn (Transferpunt Zorg en Welzijn)

Voor mensen die willen werken in de sector Zorg en Welzijn, willen verkennen of dit iets voor hen is, maar niet de juiste opleiding hebben, is het Transferpunt Zorg en Welzijn opgericht.  Dit platform koppelt vraag, aanbod en opleiding in zorg en welzijn aan elkaar, en zorgt voor versnelde instroom van personeel op basis van skills. Bij het Transferpunt zijn veel werkgevers aangesloten, die op zoek zijn naar mensen die graag in de zorg en welzijn willen werken.

Meer informatie over de activiteiten van het Transferpunt Zorg en Welzijn? Neem dan contact op met Ilhame Riyani via Ilhame.Riyani@schiphol.nl.

Loopbaanpad naar de sector Logistiek

Voor mensen die willen werken in de logistieke sector – op Schiphol of daarbuiten – of willen verkennen of deze sector iets voor hen is, ontwikkelt LCS in samenwerking met het RWC en verschillende organisaties die actief zijn in de logistiek het loopbaanpad Logistiek. Wij verbinden hierin werkgevers die te maken hebben met overcapaciteit met werkgevers in de logistiek met een structurele instroomvraag. De ambitie is om daarin een duurzame samenwerking op te zetten. Voorloper hiervan is de Proeftuin Logistiek die we 6 juli jl. na tien weken hebben afgerond.

Zodra er een loopbaanpad gereed is, volgt hierover meer informatie. Wil je hier nu al meer over weten? Neem dan contact op met Erik de Vries via erik.de.vries@schiphol.nl 

Verkenning naar de sector onderwijs

Overweegt jouw medewerker een carrière-switch richting het onderwijs? Wil hij/zij meer weten over een baan als leraar of als onderwijsassistent? Het Onderwijsloket kan helpen! Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs en beschikt over een informatieve website met een uitgebreide kennisbank. Je vindt er alles over de verschillende onderwijssectoren, bevoegdheden en lerarenopleidingen, en over (studie)kosten, salaris en subsidies. Ook organiseert het Onderwijsloket regelmatig webevents waarin overstappers aan het woord komen en waarin zij vragen kunnen stellen. Een mooi voorbeeld zijn de digitale colleges '’To teach or not to teach?', waarin vragen als ‘Past het onderwijs bij mij?’, ‘Is leraar worden iets voor mij?’ en ‘Ben ik geschikt voor het onderwijs?’ centraal staan. Aanmelden kan via deze link.

Maar het Onderwijsloket geeft ook persoonlijk advies. Klik hier om contact op te nemen met het Onderwijsloket.

Onze community

menzies
Royal flora holland
transavia
aviapartner
raggers
Vebego