NieuwsAirport Experience 191 leerlingen OBS Wereldwijs

Airport Experience

Op 13 maart heeft LCS in samenwerking met Royal Schiphol Group een Airport Experience georganiseerd voor 191 leerlingen van OBS Wereldwijs. In vier bussen zijn de leerlingen de hele ochtend over het Schipholterrein vervoerd.

Ze begonnen op school, waar ze eerst de nodige veiligheidsinstructies kregen. Hierna zijn ze langs de rechtbank van Schiphol naar de brandweer gereden. Van de brandweer mochten zij zelf al het materiaal van dichtbij bekijken; ze mochten zelfs in de auto's klimmen!

Hierna gingen ze verder naar het OT-gebouw, waar ze uitleg kregen over de sneeuwvloot. Ze mochten daar in de sneeuwschuivers zitten. Vervolgens zijn ze langs de Maxima-kazerne naar de verkeerstoren gereden, waar ze uitleg kregen over wat er allemaal gedaan wordt om de vliegtuigen goed te laten vliegen. Hierna reden ze verder naar het Schipholgebouw. Daar kregen zij nog meer informatie over de gang van zaken op Schiphol.

Het is mooi om te zien hoe verschillende bedrijven op Schiphol samenwerken om jonge kinderen kennis te laten maken met verschillende beroepen op de luchthaven.

Meer weten over de Airport Experience? Kijk dan hier.