NieuwsAIRpotentials aan de slag bij de Douane

Douane Schiphol

LCS zet zich via Luchtvaart Inclusief en via het AIRpotentialprogramma in voor een inclusieve arbeidsmarkt op Schiphol. Het programma richt zich met name op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanwege een handicap, chronische aandoening/- ziekte of bijvoorbeeld autisme. Vanuit deze initiatieven hebben verschillende mensen in het verleden werk gevonden bij bedrijven in ons netwerk. Wij spraken Frank Croes, bestuurs- en organisatieadviseur bij Douane Schiphol. In het team van Frank zijn twee mensen via het AIRpotentialprogramma aan de slag gegaan.

Binnen Douane Passagiers Schiphol is Frank verantwoordelijk voor de portefeuille instroom participatie. In die hoedanigheid is hij in contact gekomen met LCS.  De twee AIRpotentials die bij de Douane werken, werken allebei in de managementondersteuning. "Bij het inwerken vergde dit misschien wat extra aandacht of een andere benadering, maar dit was geen grote inspanning.  Daarnaast doen de twee collega's inmiddels volop mee en zijn we heel blij met hen. Ze zijn erg gemotiveerd en nemen in het werkproces regelmatig het initiatief", aldus Frank.

Volgens Frank zorgden de voorbereidende bijeenkomsten en gesprekken die werden georganiseerd door LCS voor een succesvolle match: "Wij zien dat kandidaten die bij ons binnenkomen ontzettend goed aansluiten op de organisatie. Wat zij aan kwaliteiten met zich meebrengen en bij ons moeten doen komt echt overeen", aldus Frank. Elementen die hierin opvallen zijn volgens Frank met name de kennis, houding en het gedrag van de collega's: "Hierdoor zijn ze heel snel geïntegreerd in de Douanewereld".

Op de vraag wat Frank aan ons netwerk zou willen meegeven over zijn ervaring met het AIRpotentialprogramma, zegt hij: "Ik zou iedereen willen aanraden om met deze kandidaten aan de slag te gaan en niet bang te zijn voor mismatches. Schroom niet om kandidaten binnen te halen en hen een plek te geven. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat er wordt gezorgd voor een goede voorbereiding en begeleiding van de nieuwe collega". 

Bent u geïnteresseerd of wilt u kijken wat uw organisatie kan doen? Klik hier voor meer informatie over het AIRpotentialprogramma en Luchtvaart Inclusief of stuur een mail naar Mariska de Swart; mariska.de.swart@schiphol.nl.

Onze community

ROC van Amsterdam Flevoland
GSA logo
ACN
logo BAM
Aviapartner
Gassan Diamonds