Programma Luchtvaart Inclusief

Luchtvaart Inclusief

LCS faciliteert bedrijven uit de community die invulling willen geven aan de Banenafspraak en de inclusieve arbeidsmarkt op Schiphol. Dit gebeurt door het in contact brengen van bedrijven en kandidaten, en door het delen van best practices.
External video URL


Schiphol wil een inclusieve luchthaven zijn, waar iedereen die kan en wil werken welkom is.​
Samen met ruim 70 werkgevers op Schiphol creëren we duurzame arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.​

Met het programma Luchtvaart Inclusief stimuleert LCS inclusiviteit bij werkgevers op Schiphol:

LCS heeft speciale aandacht voor de doelgroep arbeidsbeperkten met hbo/wo werk- en denkniveau. Werkgevers kunnen vacatures of werkzaamheden met LCS delen. LCS legt verbinding met organisaties die kandidaten leveren. Het streven is duurzame samenwerkingen tot stand te brengen tussen werkgevers en organisaties die kandidaten leveren​.
Klik hier voor het interview dat wij op LinkedIn hebben geplaatst.

Samenwerking Schiphol – Amsterdam (voorheen Banenplan

Eind januari 2020 zijn de Gemeente Amsterdam en Royal Schiphol Group een samenwerking voor drie jaar aangegaan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt* aan een baan te helpen. 

WSP Groot-AmsterdamUWV, LCS en de werkgevers op Schiphol die bij LCS zijn aangesloten, hebben zich hiermee gezamenlijk ingezet om in drie jaar 750 mensen uit deze doelgroep een werkplek te bieden. 

Eind 2022 liep het Banenplan af en ondanks dat vanwege de coronasituatie er minder werk op de luchthaven was, zijn er in drie jaar tijd toch 549 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gegaan op Schiphol. 

Om in te blijven spelen op de behoefte bij werkgevers werd tijdens de pandemie vanuit deze zelfde samenwerking ook gewerkt aan het van werk naar werk begeleiden van werknemers. Dit om te voorkomen dat zij (weer) in een uitkeringssituatie terecht zouden komen. Hiertoe werd een dependance van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam op Schiphol (bij LCS) ingericht. 
 
De periode van het Banenplan is eind 2022 verstreken, maar wij zetten onze samenwerking met het WSP en het RWC voort. In 2023 zijn er 220 plaatsingen geweest.

*Mensen met een afstand tot de arbeidsmark; o.a. uitkeringsgerechtigden, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een arbeidsbeperking, jongeren, schoolverlaters en 50-plussers.

MKB-Amsterdam ''Omdenken voor werkgevers: Inclusief Werkgeverschap''
Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden. MKB-Amsterdam informeert werkgevers over inclusief werkgeverschap, wat het bedrijven oplevert en hoe het werkt. 

Om inclusief werkgeverschap te stimuleren, hebben zij een campagne ontwikkeld. Op de campagne pagina brengen zij informatie en inspiratie samen van alle verhalen die ze de komende tijd gaan delen via hun nieuwsbrief en sociale media kanalen. Wil je de campagne volgen? Abonneer je op de nieuwsbrief van MKB-Amsterdam.

Wil je hulp bij het invullen van inclusief werkgeverschap? MKB-Amsterdam werkt samen met de volgende organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste medewerker en bij het succesvol invullen van inclusief werkgeverschap: PantarAM matchWerkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Onbekend Talent.

Meer informatie? 

Vind je inclusief ondernemen ook belangrijk en wil je als werkgever dit initiatief omarmen? Dan kun je hierover contact met ons opnemen via e-mail luchtvaartcommunity@schiphol.nl. Voor vragen zijn wij iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00. Telefoonnummer: 020 601 89 15. 

 

Onze community

menzies
Royal flora holland
transavia
aviapartner
raggers
Vebego