Nieuws Hoe gaat het met het Werkcentrum Schiphol?

Svz werkcentrum Schiphol

Het Regionaal Werkcentrum (RWC) Groot-Amsterdam en de dependance Schiphol zijn nu een paar maanden operationeel. De afgelopen periode heeft vooral in het teken gestaan van het verder vormgeven van de samenwerking tussen het RWC en de dependance op Schiphol, het voeren van gesprekken met bedrijven over de ontwikkelingen en het ontstaan van over- of ondercapaciteit. Tot slot is gewerkt aan het verkennen van mogelijkheden tot samenwerking met het Werkcentrum. 

Er zijn diverse verbindingen tussen bedrijven gelegd en de eerste matches zijn een feit. 

Het algemene beeld op Schiphol is zoals verwacht: veel bedrijven op Schiphol zijn de consequenties van deze crisis voor hun eigen organisaties in kaart aan het brengen. Een moeilijke opgave, vooral vanwege de onzekerheden over de ontwikkeling van de luchtvaart op de korte en lange termijn. 

Vanuit LCS zetten we vooral in op het verbinden van initiatieven op mobiliteit en (om)scholing met de bedrijven in de luchtvaartsector. Voorbeelden hiervan zijn het opschalen van het skillspaspoort met House of Skills en het Transferpunt Zorg en Welzijn.

Onze community

IAS
Capi-lux
facilicom group
KLM Catering Services
Douane
Royal flora holland