NieuwsLCS biedt samen met AWVN en House of Skills 1.000 gratis skillspaspoorten aan

Skills Session Schiphol

Op donderdag 10 september organiseerde LCS, samen met AWVN en House of Skills de Skills Session Schiphol. Tijdens deze online sessie vertelde Francien David (directeur van LCS) dat de match tussen vraag en aanbod naar van werk beter moet. Er zijn namelijk veel werkzoekenden en hun profielen sluiten niet altijd aan bij de beschikbare vacatures. Het zou helpen als er niet alleen naar het cv van een sollicitant wordt keken maar ook naar zijn/haar skills. Daarom moet er meer aandacht komen voor de skills die mensen in huis hebben, dan voor een traditioneel cv 

Skillspasport is zeer persoonlijk 

Projectleider Claartje van Ulden (AWVN) legt uit: “Medewerkers die een skillspaspoort invullen, krijgen de mogelijkheid om via een online programma hun paspoort in te richten aan de hand van een aantal vragen over talenten, drijfveren en skills. In het paspoort komen zowel persoonlijke skills als werkskills van de medewerker te staan, deze resulteren in een top 5.” Ze benadrukt dat het paspoort ‘hyperpersoonlijk’ is: de medewerker is zelf eigenaar en bepaalt met wie de inhoud gedeeld wordt (bijvoorbeeld bepaalde onderdelen wil je delen met je leidinggevende of met je loopbaancoach, andere onderdelen niet). Nadat de medewerker een gevuld paspoort heeft kan hij/zij vanuit het eigen profiel van talenten en skills ook verkennen welke andere beroepen of vacatures bij hem/haar passen.

Skillspilot Schiphol

De reacties uit de pilot van afgelopen voorjaar waren veelbelovend. Ongeveer honderd testende medewerkers herkenden zich in hun skillspaspoort en bovendien begrepen deelnemers beter waar ze goed en minder goed in zijn. Voor meer informatie over de pilot, zie ons bericht van afgelopen juli. 

Workshop skillsmaster

Het skillspaspoort helpt om mensen van werk naar werk te begeleiden op Schiphol. Margreet Hak, programmamanager bij LCS, vertelt hoe dit in zijn werk gaat: “Samen met een skillsmaster uit de eigen organisatie kan de medewerker zijn skillspaspoort invullen, dit gebeurt in kleine groepjes. Zie jij jezelf skillsmaster worden van jouw bedrijf? Zie jij jezelf skillsmaster worden van jouw bedrijf? Via deze link zie je op welke data wij een workshop aanbieden en kun je je ook aanmelden. Wegens het succes van afgelopen zomer bieden wij, samen met AWVN en House of Skills, aan 1000 medewerkers op Schiphol gratis de mogelijkheid om een skillspaspoort aan te maken. Voor de werkgevers geldt: ‘first come, first serve’, dus meld je snel aan of mail voor info naar Margreet Hak op hak_m@schiphol.nl.