NieuwsInspirerend event House of Aviation

HoA event 140622

Afgelopen dinsdag vond op MBO College Airport het House of Aviation (HoA) inspiratie event plaats. Aanleiding was het 2,5-jarige bestaan van HoA. Betrokkenen uit het werkveld, de overheid en andere onderwijsinstellingen kregen een kijkje in de verschillende Learning Labs.

De bezoekers werden ontvangen door studenten van de opleiding Travel & Hospitality in het praktijklokaal Airport Lounge. Na het welkomstwoord kwamen sprekers Veerle Mulder (L&D-specialist) en Hester van Breda (Manager Learning & Development) van Royal Schiphol Group aan het woord. Zij spraken over hun visie op het thema vernieuwend leren en over de manier waarop het ‘leren’ in de toekomst voor jong talent en huidige werkenden zou moeten worden ontwikkeld.

Vlucht langs verschillende Learning Labs

In zogeheten Leaning Labs werken studenten, docenten en bedrijven samen aan concrete vraagstukken en onderwijsinnovaties. Er wordt out of the box nagedacht over technologische, sociale en economische innovaties. De bezoekers werden opgedeeld in groepen en kregen een kijkje binnen deze nieuwe, innovatieve onderwijsvormen.

Zo demonstreerde de opleiding Vliegtuigtechniek hoe studenten door VR-technologie leren over de montage van vliegtuigmotoren. Een initiatief dat samen is opgezet met KLM.

In de vliegtuig mock-up van de opleiding Steward/Stewardess, vertelden een docente en een supervisor van Aviapartner hoe ze sinds een jaar gezamenlijk studenten opleiden. In het Learning Lab ‘Hybride leren bij Aviapartner’ werken zij aan een vernieuwend leerconcept waarbij (Grond)stewards/stewardessen les krijgen op de werkvloer.

Tenslotte verkregen de bezoekers een korte workshop over de methode en toolkit die HoA gebruikt in de evaluatie van projecten in het teken van vernieuwend onderwijs.

Nieuwe ideeën voor nog meer samenwerking

Het event werd afgesloten met een netwerkborrel waar direct nieuwe ideeën geboren werden voor nog meer samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. 

 

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

 

Onze community

csu logo
Connexxion
Heijmans
Gassan Diamonds
Vermaat
lamme