NieuwsResultaten bekend van pilot skillspaspoort op Schiphol

Baggage handler

Werkgeversvereniging AWVN, House of Skills en Luchtvaart Community Schiphol hebben samen een skillspaspoort ontwikkeld. Het skillspaspoort laat in één oogopslag zien welke skills en talenten je als medewerker in huis hebt. In nauwe samenwerking met eelloo, de Hogeschool van Amsterdam en vijf werkgevers op Schiphol (Royal Schiphol Group, PCH, Menzies, Swissport enKLM), is een pilot uitgevoerd. Circa 90 werknemers van deze bedrijven hebben de afgelopen maanden het skillspaspoort ingevuld. 

Wat heeft het opgeleverd? 

Werknemersheefthet zelfinzicht opgeleverd en erkenningvan hun vaardigheden. Ze kwamen erachter dat ze meer kunnen dan ze dachten.Werkgeversheefthet inzicht opgeleverd.Inzicht in wat werknemers kunnen, maar ook waar eventuele ontwikkelpunten liggen. Om zijn/haar huidige functie beter te kunnen uitvoeren, maar ook om door te kunnengroeien naar een andere functie binnen of buiten het bedrijf.  

Hoe nu verder? 

De ervaringen van zowel werkgevers als werknemers zijn zo positief dat het skillspaspoort op grotere schaal wordt uitgerold op Schiphol. Naast de bedrijven die al mee hebben gedaan, is het skillspaspoort nu ook beschikbaar voor werknemers van andere bedrijven. Bekijk hier het filmpje voor meer info en resultaten van de pilot.

Wil je meer weten of heb je werknemers die ook een skillspaspoort willen invullen? Stuur een mailtje naar hak_m@schiphol.nl 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!