Nieuws Nieuwe BBL-klas Entree Luchthaven gestart!

BBL Entree 13sept22

Dinsdag 13 september was de eerste schooldag van de nieuwe BBL-klas Entree Luchthaven bij MBO College Airport. De klas bestaat uit 15 schoonmaakmedewerkers van Asito, G. Raggers & Zn, Hago Airport Services en ISS Facility Services.

De deelnemende medewerkers werken al langere tijd op Schiphol en hebben een vast contract. Zij krijgen met deze opleiding de kans om een mbo-diploma te halen. Zij gaan de BBL-opleiding Entree Luchthaven bij MBO College Airport volgen: een dag per week naar school en vier dagen werken. Hiermee vergroten zij hun toekomstperspectief.

Naast het reguliere lesprogramma wordt de opleiding in overleg tussen de schoonmaakbedrijven en het MBO College Airport verder vormgegeven, gericht op de werkzaamheden op de luchthaven. Zo zal er aandacht besteed gaan worden aan gastvrijheid, Engels op de werkvloer, ergonomie en digitale vaardigheden.

In 2019 is er voor het eerst een vergelijkbare klas met schoonmaakmedewerkers geweest. De docenten gaven aan dat ze nooit eerder zo’n enthousiaste klas gehad hebben en de medewerkers waren dankbaar en blij met hun opleiding. Het volgen van de mbo-opleiding maakte hen trots, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Maar op de eerste lesdag afgelopen dinsdag, bleek dat deze nieuwe klas net zo blij en enthousiast aan hun schooljaar is begonnen!

Voor de financiering van dit traject wordt gebruik gemaakt van de subsidie EU React.

Onze community

Aramex
eurest services
facilicom group
klüh
Swissport
SSP The Food Travel Experts