Nieuws Nieuwe partner: Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam

Met trots heten wij de Hogeschool van Amsterdam welkom in onze community. De Aviation Academy van de Hogeschool van Amsterdam leidt studenten op tot Bachelor in Aviation, voert toegepast onderzoek uit in sterke samenwerking met het werkveld en zorgt voor een actieve kennisoverdracht richting de professionals in de industrie.

Aviation Academy  

Viktória Balla-Kamper (projectmanager Leven Lang Ontwikkelen): “Als Aviation Academy bedienen we de luchtvaartindustrie niet alleen door toekomstige professionals op te leiden, maar sinds 2013 bieden we ook activiteiten aan voor de huidige professionals zoals masterclasses, korte leertrajecten, in-company trainingen en conferenties. Binnen deze activiteiten leggen we altijd de link tussen de beschikbare kennis voortvloeiend uit ons praktijkgericht onderzoek, en de actieve toepassing hiervan in de eigen werkomgeving. We doen dit voor thema's zoals safety & human factors, predictive maintenance, modeling & simulation, airport design, en management and operations.

Theoretische kennis toepasbaar maken in de praktijk

Ons doel is om (nieuwe) theoretische kennis toepasbaar te maken en te activeren in de praktijk om daarmee de luchtvaartindustrie te ondersteunen bij alle nieuwe uitdagingen met name op het gebied van verduurzaming. Onze 1.500 Bachelor studenten worden hiervoor opgeleid, ons (internationale) onderzoek focust hierop, en onze structurele samenwerkingsverbanden zoals bijvoorbeeld het Dutch Electric Aviation Centre (DEAC) en Bright Sky dragen hieraan bij. 

Via LCS hopen we onze kennis en kunde met nog meer partijen uit het werkveld te kunnen delen. Wij kijken dan ook uit naar de samenwerking en streven naar een duurzaam partnerschap".

Meer informatie over toetreden tot onze community? Neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl.

Onze community

eurest services
gassan
ctsn
Vermaat
Viggo
corendon