NieuwsDe Paskamer is gereed voor gebruik!

De Paskamer House of Skills

House of Skills heeft in samenwerking met TNO De Paskamer ontwikkeld. Dit is een instrument voor werkenden en werkzoekenden om skills, eigenschappen en werkstijlen in kaart te kunnen brengen. Deze worden vervolgens gematcht aan openstaande functies. Deze animatie laat zien hoe het werkt.

Werkgevers kunnen in De Paskamer aangeven welke skills nodig zijn voor het vervullen van de openstaande functies binnen hun organisaties. Als werkgever kan je dit ordenen en prioriteren en zo een functieprofiel op basis van skills maken. Lees hier de werkgeversuitleg.

“Door de arbeidsmarkt meer op skills in te richten komen de vaardigheden van werkenden en werkzoekenden die nu onzichtbaar blijven beter in beeld. De match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kan hiermee nauwkeuriger worden gemaakt en stimuleert de overstap naar een ander werken een leven lang ontwikkelen. TNO beoogt bijvoorbeeld middels ‘House of Skills’ en met de inzet van innovatieve middelen wat aan deze mismatch te doen”, aldus Joost van Genabeek, senior onderzoeker Skills-based arbeidsmarkt van TNO en werkpakketleider House of Skills.

Bron: House of Skills Regio Amsterdam

In samenwerking met House of Skills en met AWVN voert LCS momenteel een skillspilot uit onder 125 deelnemers met vmbo/mbo-werkniveau bij vijf werkgevers op Schiphol. De eerste reacties zijn veelbelovend. Het skillspaspoort helpt medewerkers erachter te komen waar ze goed en minder goed in zijn. Met deze pilot willen we erachter komen of een skillspaspoort in de praktijk werkt voor medewerkers met vmbo/mbo-werkniveau. Daarnaast verwachten wij veel te kunnen leren over het skillspaspoort ‘an sich’ en wat werkgevers ermee kunnen. De resultaten van de pilot zijn binnenkort bekend.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!