Nieuws Studenten MBO College Airport maken kennis met Skillspaspoort: ‘Een keer iets anders dan een CV’

Studenten MBO Skillspaspoort

Afgelopen week heeft Luchtvaart Community Schiphol (LCS) meerdere informatiesessies georganiseerd op MBO College Airport. Studenten werden hierbij begeleid bij het invullen van hun eigen Skillspaspoort.

Door verschillende vragen over ‘skills’, talenten en drijfveren te beantwoorden, komt een profiel tot stand, dat overzichtelijk laat zien wie jij bent. Het Skillspaspoort geeft hierdoor een andere kijk op je interesses en kwaliteiten. Wanneer het helemaal is ingevuld, ontstaat een overzicht, waarna in een catalogus gezocht kan worden naar vacatures en beroepen die aansluiten op het profiel.

Waarom voor studenten?

Oorspronkelijk is dit initiatief opgezet voor werkenden, maar nu willen wij deze tool ook aanbieden aan laatstejaars studenten op MBO College Airport. In de nasleep van de coronacrisis blijkt het voor afgestudeerde studenten lastig om direct aan de slag te kunnen. Een ingevuld Skillspaspoort kan dan helpen bij het vinden van een baan die bij je past.

Enthousiaste reacties

Tijdens de informatiesessie kregen de studenten uitleg over het invullen van het Skillspaspoort. Hierbij werd toegelicht welke voordelen van het Skillspaspoort heeft en op welke manier dit kan worden gebruikt. De meeste studenten waren enthousiast over het Skillspaspoort: ‘‘Het is heel interessant, een keer iets totaal anders dan een CV’’. Over een paar weken zal LCS terugkomen om met de klassen de uitkomsten van het Skillspaspoort te bespreken.

Wil je meer weten, heb je studenten of werknemers die ook een Skillspaspoort willen invullen? Stuur een mail naar hak_m@schiphol.nl 

Onze community

beumer
acn
hms host
dnata
WFS
arriva touring