Nieuws Van werk naar werk binnen de luchtvaartsector

Van werk naar werk

Vanuit de maandelijkse netwerktafels die LCS in samenwerking met NetwerkenWerkt! organiseert, is het verzoek gekomen om separaat met een aantal werkgevers te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om medewerkers die frequent of langdurig verzuimen, tijdelijk, te laten bewegen naar een andere organisatie.

Donderdag 8 december kwamen KLM Catering Services (KCS), Bos Logistics, CTSN en Swissport bij elkaar, onder begeleiding van Bernadet van Veldhuizen en Femke Woltman.

Het doel was om samen te verkennen of het mogelijk is om in een kleine setting re-integratieplekken te creëren, waarin werknemers arbeidsritme kunnen opbouwen en, op den duur, kunnen doorstromen naar (ander) werk: van werk naar werk binnen de luchtvaartsector.

Uit deze eerste verkenning kwamen meerdere mogelijkheden naar voren, die verder opgepakt zullen worden. Een mooie eerste start! 

Voor 2023 gaan wij bekijken op welke manier we hier vervolg aan kunnen geven.

Op de foto v.l.n.r.: Ron Peters (KCS),Caro van Dijk (KCS), Sabine van Vliet (Bos Logistics), Jeroen Brandes (Werkreturn), Els Booij (CTSN), Bernadet van Veldhuizen (NetwerkenWerkt!), Pelle Veerland (Swissport) en Femke Woltman (Luchtvaart Community Schiphol).

Onze community

Nieuw logo Suez
AKO onderdeel van Audax
Hogeschool van Amsterdam
TUI
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Catering Services