Platformen die vraag en aanbod bij elkaar brengen

Vraag en aanbod bij elkaar

NetwerkenWerkt!

NetwerkenWerkt! is een kosteloos netwerk en heeft als doel bedrijven en organisaties samen te laten werken in de steeds veranderende arbeidsmarkt. Denk hierbij aan het plaatsen van uitkeringsgerechtigden, leerlingen en de re-integratie van medewerkers en boventallig personeel.

Organisaties helpen elkaar bij het invullen van vacatures en het plaatsen van kandidaten op stages en werkervaringsplekken (met en zonder loonwaarde). Tijdens maandelijkse bijeenkomsten worden kandidaten voorgesteld (pitches en CV’s) en worden vacatures, stages en werkervaringsplekken geïnventariseerd. Tussendoor worden contacten, tips en ervaringen uitgewisseld.

Een van de initiatieven die wij samen met NetwerkenWerkt! en diverse werkgevers op Schiphol hebben opgezet, is de pilot Samenwerken in duurzame inzetbaarheid op Schiphol. Hierbij brengen we werkgevers samen om mogelijkheden te verkennen om medewerkers in het kader van hun duurzame inzetbaarheid (tijdelijk) uit te lenen. Hier zijn HMSHost, Hago/Vebego, CTSN, GSA, Swissport, Raggers, Royal Schiphol Group en Connexxion/Transdev bij betrokken

NetwerkenWerkt! is actief in heel Nederland en in samenwerking met LCS ook op Schiphol. Wil je meer weten, bijvoorbeeld wanneer de bijeenkomsten op Schiphol plaatsvinden, klik dan hierMeer informatie? info@netwerkenwerkt.nu

Collegiale in- en uitleen

Heb je tijdelijk geen of minder werk voor je medewerkers of kun je tijdelijk extra medewerkers bij jouw organisatie inzetten? Dan kan collegiale in- of uitleen interessant voor je zijn. Het betreft hier in- of uitlenen zonder winstoogmerk.

Meer informatie of mogelijkheden verkennen? Laat het ons weten via luchtvaartcommunity@schiphol.nl

Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC)

Werkgevers die geen werk meer hebben voor hun personeel of juist personeel zoeken, kunnen terecht op Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Vanuit een brede samenwerking in de regio Groot-Amsterdam verbindt het RWC werkgevers en relevante partijen om proactief aan oplossingen op het gebied van personeelsvraagstukken te werken.  

HalloWerk Naar Werk

Naast ondersteuning op maat kunnen werkgevers en werknemers ook gebruik maken van het online matchingsplatform van het RWC: HalloWerk Naar Werk.

Op dit online platform presenteren kandidaten zich op basis van hun talenten. Daarbij nodigt RWC werkgevers uit om verder te kijken dan het traditionele cv. Met HalloWerk Naar Werk:

-Bied je (tijdelijk) boventallige medewerkers een mogelijkheid om in contact te komen met geïnteresseerde werkgevers.

-Kun je geschikt personeel vinden, door bijvoorbeeld te zoeken op profiel en op vaardigheden.

-Kunnen medewerkers zichzelf goed presenteren aan nieuwe werkgevers op basis van CV en vaardigheden, daar helpt het RWC hen bij.

Ben je werkgever of werkzoekende en wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Havenspot 

Port of Amsterdam heeft samen met Watertalent het initiatief genomen om via havenspot.nl online werkgevers met elkaar in contact te brengen. Met als doel collegiale in- en uitleen. Hierbij blijven medewerkers op de payroll staan van hun eigen werkgever die, tegen een onderling af te spreken tarief, tijdelijk werkzaamheden kunnen uitvoeren bij een andere werkgever. 

Onze community

corendon
i-sec
klm e&s
Royal flora holland
D&B
bam