Programma Skillspaspoort Schiphol

Skillspaspoort Schiphol

Samen met AWVN en House of Skills heeft LCS in 2019 het initiatief genomen om te onderzoeken of een skillspaspoort waarde zou toevoegen aan werkenden op Schiphol. Deze pilot is inmiddels afgerond met een positief resultaat.

Samen met Werkgeversvereniging AWVN en House of Skills heeft Luchtvaart Community Schiphol in 2019 het initiatief genomen om te onderzoeken of een skillspaspoort waarde zou kunnen toevoegen aan werkenden op Schiphol. Inmiddels is de pilot waarin dit is getest, afgerond met een positief resul-taat. Het skillspaspoort kan bijdragen aan zelfinzicht en zelfvertrouwen. Ook kan het ondersteunen bij de voortgangsgesprekken tussen werknemer en werkgever. Een verslag van de pilot vind je hier.

Bekijk hier het filmpje voor meer info en resultaten van de pilot.

Wat is het skillspasppoort precies? Projectleider Claartje van Ulden (AWVN) licht dat toe in dit interview.

Skillspaspoort

Aan de pilot met het skillspaspoort deden vijf bedrijven op Schiphol mee: Royal Schiphol Group, KLM, PCH, Swissport en Menzies. General Manager HR Peggy-Ann VLug en HR adviseur Ilhan Ornek (Menzies) vertellen in dit interview wat dat inhield en waarom het skillspaspoort zo waardevol is.

Wil je meer weten of heb je werknemers die ook een skillspaspoort willen invullen? Stuur een mailtje naar hak_m@schiphol.nl 

Onze community

TUI
VanderLande
eurest services
Swissport
gsa
Special Cargo Services