NieuwsBrede aanpak Luchtvaart Inclusief

Ronde Tafel

Gistermiddag heeft Francien David, directeur LCS, tijdens de charterbijeenkomst ‘Inclusief werven & selecteren’ de foto van Sacha de Boer in ontvangst mogen nemen.

In april van dit jaar heeft Royal Schiphol Group de Award Diversiteit in Bedrijf 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven voor het initiatief ‘Luchtvaart Inclusief’. Ruim 40 werkgevers op Schiphol zijn aangesloten bij Luchtvaart Inclusief en zetten zich samen met LCS in om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. LCS voert het programma Luchtvaart Inclusief uit voor Royal Schiphol Group.

De prijs die hieraan verbonden was, was een foto van Sacha de Boer op Schiphol 'die de diversiteit op Schiphol weerspiegelt'. Deze foto is inmiddels gemaakt en afgelopen donderdag ontving Francien David, directeur LCS, deze uit handen van fotografe en oud-nieuwslezeres van het NOS-journaal Sacha de Boer, tijdens de Charterbijeenkomst 'Inclusief Werven & Selecteren' van Diversiteit in Bedrijf.

In juli zaten de directeuren en HR-functionarissen van de aangesloten bedrijven bij Dick Benschop (President & CEO Royal Schiphol Group) aan tafel om te praten over de aanpak van Luchtvaart Inclusief voor de komende jaren. Gezamenlijk hebben zij de ambitie uitgesproken om naar een brede inclusieve aanpak te gaan, waarbij zij zich niet meer alleen richten op het creëren van arbeidskansen voor mensen met een beperking, maar op de totale groep van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.