Nieuws ‘Ik voel me echt gewaardeerd’

Alex Vente

Alex Vente werkt sinds anderhalf jaar bij schoonmaakbedrijf Raggers. Hij volgde een aantal trainingen en deed mee aan de pilot Taakroulatie in de schoonmaak. Een mooi voorbeeld van een Schipholmedewerker die werkt aan zijn duurzame inzetbaarheid.

“Voordat ik bij Raggers kwam werken, had ik al verschillende baantjes gehad. Ik heb onder andere in de reclameproductie gewerkt en bij een kippenverwerkingsfabriek”, vertelt Alex. “Een van mijn leidinggevenden zei destijds dat ik goed was in schoonmaken en dat bracht mij op het idee om in de schoonmaak op Schiphol te gaan solliciteren. Ik werd aangenomen bij Raggers, maar toen ik mijn Schipholpas had opgehaald, kon ik hem bijna direct weer inleveren, want toen kwam corona en lag alles stil. Ik heb bij Raggers een briefje achtergelaten, dat als ze me weer nodig hadden, ze me mochten bellen. Ondertussen moest ik op zoek naar ander werk. Ik heb bij een bouwbedrijf gewerkt waar ik stenen moest klaarleggen voor een metselrobot en ik heb in de schoonmaak gewerkt. Gelukkig werd ik op een gegeven moment door Raggers gebeld dat ik terug mocht komen.

Werkzaamheden

Wat ik doe is kozijnen afnemen, stofzuigen, prullenbakken legen en wc’s schoonmaken. Dat doe ik op verschillenden doorlaatposten, zoals bij hek 43 en 54 en bij diverse vrachtposten. Ik heb iets van 20 ‘huisjes’. Eigenlijk houd ik alles wat ik tegenkom bij. Dat is mijn taak.

Vorig jaar heb ik meegedaan aan de pilot Taakroulatie in de Schoonmaak. Ik vind mijn werk leuk en ik heb vaste taken, maar ik wil ook wel eens iets anders doen. Tijdens de pilot heb ik geleerd om ramen te wassen. Dat vond ik leuk en af en toe word ik nu wel eens gebeld als ze een glazenwasser nodig hebben. Gelukkig heb ik geen lichamelijke klachten, maar de pilot heeft me wel bewuster gemaakt. Ook heb ik vorig jaar via de RAS (Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) een 4-daagse ergonomie-training gedaan om te leren hoe je het beste kunt stofzuigen, dweilen en tillen. Daar heb ik veel van opgestoken. Zware vuilniszakken til ik bijvoorbeeld altijd met twee handen en dichtbij mijn lijf.

Leuke mensen

Het leuke van mijn werk vind ik de mensen die ik overal tegenkom en waarvan ik de meeste inmiddels ken. Ze zeggen vriendelijk gedag en zijn tevreden over me. Ik voel me echt gewaardeerd. Ik heb leuke collega’s, de meeste in ieder geval, en ik word vrij gelaten. Dat is voor mij heel belangrijk. Zulk werk als bij Raggers vind ik nooit meer, ik heb het er echt naar mijn zin*. Natuurlijk heb ik ook wel eens géén zin en kom ik smerige situaties tegen. Dan zeg ik daar wat van. Dingen als: “Gisteren heb ik hier net stofgezogen en nu kan ik weer aan de gang!” of “Dat doe je thuis toch ook niet?”. Je hebt mensen die er echt een t*ringzooi van maken. Op sommige plekken zou ik eigenlijk twee keer per dag moeten komen om het goed bij te kunnen houden. Maar dat kan niet, want ik moet nu al flink doorwerken om alles binnen de tijd af te krijgen.

Digitale vaardigheden

In november vorig jaar volgde ik ook nog de training digitale vaardigheden. Ik wist al best veel van werken met computers, maar heb daar toch weer nieuwe dingen geleerd. Zoals bepaalde sneltoets combinaties op het toetsenbord. En dat we die laptop na de training mochten houden, dat was mooi meegenomen!", besluit Alex.

*Alex heeft tot zijn grote blijdschap eind maart een vast contract gekregen bij Raggers.

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Lees hier ons hele jaarverslag

Onze community

D&B
IAS
Securitas
Swissport
Viggo
ctsn