NieuwsProROC studenten ontvangen diploma

Diploma uitreiking ProROC

Op vrijdag 2 juli vond de diploma-uitreiking voor het ProROC traject plaats. De studenten ontvingen hun diploma nadat ze in een bijzonder jaar praktijkervaring opdeden. 

ProROC is een samenwerking tussen LCS, praktijk-/VSO-scholen, MBO College Airport en bedrijven op Schiphol. Via ProROC wordt onderwijs georganiseerd voor praktijkschoolleerlingen. Voor de opleiding Entree Luchthaven gaan deze studenten één dag per week naar MBO College Airport, één dag per week naar hun eigen praktijkschool en daarnaast lopen ze drie dagen per week stage op de luchthaven.

Van de negen ProROC studenten die dit schooljaar meededen, zijn er zeven geslaagd. De meesten van hen stromen volgend jaar door naar niveau 2 in de richtingen beveiliging, zorg en facilitaire dienstverlening. Door de coronacrisis konden de studenten maar kort stage lopen op Schiphol. Dit deden ze bij onder andere PCH, Asito, Swissport, Etos, McDonalds en Vomar. Daarnaast werden er alternatieve lesmomenten georganiseerd zoals de veiligheidsweek en de baliecursus

Volgend jaar zal er helaas geen nieuwe lichting beginnen aan het ProROC-traject doordat er te weinig studenten zijn die zich hebben aangemeld. Er wordt nu gekeken of de beschikbare stageplaatsen ingevuld kunnen worden door BOL-leerlingen van de entree-opleiding. We hopen dat we na komend jaar wel weer een groep kunnen laten starten op Schiphol.

Meer informatie over het ProROC-traject of denkt u dat uw bedrijf hieraan kan bijdragen? Neem dan contact op met Programmamanager Femke Woltman (woltman_f@schiphol.nl).

Onze community

PMT Aviation
Babcock Logo
logo BAM
Facilicom Logo
Beumer Group logo
prorail